Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

1o ADVENDURUNNERS CAMP 22-25 Σεπτεμβρίου 2016

Το τρέξιμο σε άσφαλτο, σε βουνό, σε δάση, σε άμμο … έχει επηρεάσει τη ζωή πολλών ανθρώπων στη Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια. Ένα σεβαστό μέρος αυτών έχει ήδη περάσει στις υπεραποστάσεις. Προπονήσεις και Αγώνες διάρκειας 5-55 ωρών είναι πλέον γεγονός. Απ΄τον Όλυμπο, τη Ροδόπη, την Πίνδο και τον Ταύγετο μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο, έχουν φιλοξενηθεί πλήθος αθλητικών προσπαθειών.

Υπάρχει όμως μια μικρή κατηγορία αθλητών υπεραποστάσεων που αρέσκονται να ζουν το τρέξιμο σε αφιλόξενα για τον άνθρωπο περιβάλλοντα, στη ζώνη μεταξύ Αντοχής και Περιπέτειας. Στη Ζώνη του Advendurunning. Αυτοί ανήκουν σε ένα Tribe, μία« Φυλή», αυτή των Advendurunners.

Το advendurunning όμως είναι κάτι περισσότερο από συμμετοχή σε δύσκολους και επίπονους αγώνες. Είναι πολύωρες προπονήσεις (κυρίως μοναχικές) με σκοπό την εξερεύνηση της Φύσης αλλά και ενδυνάμωσης Σώματος και Ψυχής για τους Αγώνες που επιλέγονται ώστε να ζήσουν στιγμές αυτογνωσίας και λύτρωσης. Όμως αυτό έρχεται σε σύγκρουση με τον σημερινό τρόπο ζωής, αλλά και τις οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Έτσι ο advendurunner καλείται να βρει τρόπους Ισορροπίας μεταξύ Προσωπικής Ανάπτυξης, Οικογενειακής Δημιουργίας, Επαγγελματικής Αειφορίας και Κοινωνικής Συνεισφοράς.

Εμείς ως ROUT έχουμε από την ίδρυσή μας ενστερνιστεί τις αρχές του advendurunning. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ROUT φέρει τον τίτλο Rodopi Advendurun 100 miles. Επίσης το μεγαλύτερο μέρος των αθλητών που συμμετέχουν στους αγώνες μας έρχονται ακριβώς για να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

Αφουγραζόμενοι τις ανάγκες αυτής της «Φυλής», αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το 1ο Camp για Advendurunners , ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε αθλητές που ήδη διάγουν το βίο τους έτσι αλλά και σε νέους επίδοξους, να ακούσουν αλλά και να συζητήσουν μαζί με «ομοϊδεάτες» τους, θέματα που δεν τους είναι εύκολο να έχουν μαζεμένα στην καθημερινότητά τους.

Και σαν 1ο CAMP δεν θα μπορούσαμε να βρούμε κανέναν πιο ιδανικό Άνθρωπο-Αθλητή που να εκφράζει καλύτερα τις αρχές του Advendurunning απ΄τον Νίκο Καλοφύρη. Ο Νίκος βιώνει καθημερινά τη σχέση με τη Φύση καθώς διαμένει στο Μέτσοβο της Ηπείρου δίπλα από τα μαγευτικά δάση της Βάλια Κάλντα , στο ενδιαίτημα της Καφέ Αρκούδας (κάτι που είναι κοινό με την οροσειρά της Ροδόπης). Επίσης ο Νίκος κουβαλά εμπειρίες τόσο απ΄όλα τα βουνά της Ελλάδας όσο κι απ΄τα ξεχωριστά βουνά του Νεπάλ και των Άλπεων. Εκτός των άλλων βιώνει και τις απαιτήσεις του Πρωταθλητισμού. Όμως το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι ότι θέλει να μοιράζεται τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες του με τους άλλους.

Το τριήμερο λοιπόν 22-25 Σεπτεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του φιλόξενου Δασικού Χωριού θα αναπτυχθούν θέματα που έχουν σχέση με

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

• Διατήρηση ενδιαφέροντος άσκησης στο πέρασμα του χρόνου
• Διαχείριση up & downs στην καθημερινότητα
• Διαχείριση εγκατάλειψης αγώνα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
• Διαχείριση σωματικού βάρους
• Απαιτήσεις φαγητού σε σχέση με τον όγκο προπόνησης

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

• Πολύωρες προπονήσεις
• Τρόποι προετοιμασίας σε διαφορετικά τεραίν
• Πρόγραμμα καθημερινότητας
• Νυκτερινές προπονήσεις

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

• Κύκλοι προπόνησης – κύκλοι ξεκούρασης

ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ
• Εξοπλισμός προπόνησης- εξοπλισμός αγώνα
• Προσανατολισμός
• Καιρικά φαινόμενα

ΑΓΩΝΕΣ
• Προετοιμασία πριν τον αγώνα
• Τρόποι λήψεις αποφάσεων μέσα σε έναν αγώνα υπεραπόστασης
• Διαχείριση ανάμεσα από δύο αγώνες

Το Camp αναφέρεται εκ των πραγμάτων σε λίγους συμμετέχοντες (έως 40) ώστε να μπορούν να έχουν την επαφή με το Νίκο αλλά και μεταξύ τους και με την προϋπόθεση να έχουν τερματίσει έναν αγώνα 50 μιλίων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 προπονήσεις ημερησίως και 2 συνεδρίες θεωρίας.

Η οικονομική συνεισφορά ανέρχεται στα 150,00 ΕΥΡΩ ανά συμμετέχοντα και περιλαμβάνει διαμονή στα ξύλινα σπιτάκια (4 αθλητές /σπιτάκι) , 3 γεύματα την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό – έχει ληφθεί μέριμνα και για χορτοφάγους), σημειώσεις εκπαίδευσης, πιστοποιητικό παρακολούθησης και αναμνηστικό δώρο.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να στείλουν την αίτησή τους μέσω e-mail στο elias@rout.gr

Για επιπλέον διευκρινίσεις μπορεί κανείς να καλέσει το 6946-280221 (Ηλίας Σπυριδόπουλος) και 6932-566941 (Χρήστος Δ. Κατσάνος)

ROUT FAMILY
Ορεστινή Ξάνθης, 11 Αυγούστου 2016



Read also...

Rodopi Ultra Trail © 2014 - Powered by TROPOS BRANDING Co
Designed by Templateism.com, Plugins By MyBloggerLab.com